Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، چهاردهم ماه جاری (آبان) «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران آغاز گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران را اعلام کرد و از فردای آن روز غنی سازی و تولید دوباره اورانیوم در سایت فردو آغاز شد (جزئیات بیشتر).

روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» به همین بهانه گفت‌وگویی با «برایان هوک» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران انجام داد و هوک مانند همیشه اظهاراتی بسیار تندی علیه تهران مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه ایران بارها گفته دنبال سلاح هسته‌ای نیست، اما هوک بار دیگر این ادعا را تکرار کرد و گفت نباید به تهران این اجازه را داد.

وی از کشورها خواست « تحریم‌هایی علیه برنامه هسته‌ای و موشکی ایران، حمایت مالی آن از فعالیت‌های تروریستی و تسلیح نمایندگان در منطقه خاورمیانه وضع کند».

هوک سپس دعوت رئیس‌جمهور ایران به پیوستن کشورها به «ابتکار صلح هرمز» را مضحک خواند و گفت، کسی آن را جدی نمی‌گیرد.

«الشرق الاوسط» در اولین سوال از هوک درباره گام چهارم کاهش تعهدات هسته‌ای پرسید. هوک در پاسخ ادعا کرد: این مهم است که کشورهای جهان ایران را مسؤول این افزایش تنش هسته‌ای و اقدام به غنی‌سازی اورانیوم بدانند خصوصا اینکه در زمانی اتفاق افتاد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد ایران درباره برنامه‌های هسته‌ای خود شفافیت کامل دارد. این امر باید برای همه نگران‌کننده باشد زیرا ایران از اولین کشورهای حامی تروریسم در جهان است و با آژانس انرژی اتمی بازی موش و گربه دارد».

وی ادامه داد: «این اولین بار نیست که ایران یک نقض هسته‌ای سریع داشته است، همه کشورها باید گام‌های جدی برای برآورد واضح چشم‌اندازهای ایران بردارند و مانع از حصول این کشور به سلاح هسته‌ای شوند، زیرا دستیابی ایران به این سلاح خاورمیانه را به صورت کامل تغییر خواهد داد، زمان آن رسیده که جامعه بین‌المللی تحریم‌هایی علیه برنامه هسته‌ای و موشکی ایران، حمایت مالی آن از فعالیت‌های تروریستی و تسلیح نمایندگان در منطقه خاورمیانه وضع کند. ایران به دلیل توافق هسته‌ای خطرناک‌تر شده و معتقدیم کشورهای امضا کننده توافق باید این را بفهمند».

سوال دیگر الشرق‌الاوسط این بود که با توجه به اقدامات هسته‌ای اخیر ایران، از نظر هوک بهترین کار در برهه کنونی علیه ایران چیست «تحمیل تحریم‌های جدید، اعلام پایان توافق هسته‌ای یا طرح پرونده در شورای امنیت؟»

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران ادعا کرد: «بهترین شیوه برای منع ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای کار در خارج از چارچوب توافق هسته‌ای است. ما از آنچه در طول یک سال و نیم گذشته خارج از چارچوب توافق هسته‌ای وضع کردیم، خوشحالم. ما تحریم‌های یک جانبه‌ بسیار قویتری از ساختار تحریم‌هایی جمعی که در متن توافق هسته‌ای آمده بود، بر ایران تحمیل کردیم. می‌توانم بگویم توافق هسته‌ای مانعی در برابر کشورهای دیگر برای حل امور و تهدیدات غیر هسته‌ای ایران که در طول چهار سال گذشته بیشتر شده، بوده است».

این روزنامه سعودی در ادامه پرسید، رئیس‌جمهور ایران در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه گذشته «ابتکار صلح هرمز»  را مطرح کرد و «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه آن را تکرار کرد ، برآورد شما چیست؟

هوک مدعی شد: «وزیر خارجه ایران تاریخی طولانی در نقش روشن کردن آتش و آتش‌نشان به صورت همزمان دارد؛ نظام ایران چندین دهه نزاع‌های بسیاری در منطقه شعله‌ور کرده و سپس تلاش کرده با ظاهر سازنده صلح دیده شود؛ معتقدم آنچه پیشنها داده‌اند امری مضحک است و کسی این ابتکار را جدی نمی‌گیرد».

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۲۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد

نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در هتل عباسی در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، انجمن هسته‌ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی، شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست و در این چارچوب کنفرانس مذکور برتامه ریزی شد. حدود ۵۸۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از ۵۰ دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود ۴۲۰ مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

همچنین ۵۰ دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند و بیش از ۸۰ سخنران از دانشگاه‌ها، بخش های مختلف صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در ۱۶ میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی سخنرانی می‌کنند. سطح استقبال سایر کشورها از این کنفرانس بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از ۵۰ نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

همچنین در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای ایران برگزار می‌شود.

چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای از دیگر محورهای این کنفرانس هستند که درباره آنها بحث خواهد شد.

برگزار کننده این کنفرانس بر این نظر است که، این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم می کند و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

شایان ذکر است، در این کنفرانس علاوه بر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کارشناسانی از  آژانس حضور دارند. یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در این مراسم مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

گفتنی است این کنفرانس از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتومی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترمیم رابطه؟!
  • عیارسنجی سفر گروسی
  • ازسرگیری مذاکرات رفع تحریم ها نزدیک است؟ | یک دیدگاه متفاوت درباره مثلث ایران، آژانس و آمریکا
  • گروسی خواستار تدابیر ملموس ایران برای رفع نگرانی‌ها
  • هاآرتص: تل‌آویو نگران همه گیر شدن تحریم علیه اسرائیل است
  • تعامل‌های با آژانس نباید متاثر از تهمت‌ها و پرونده سازی ها باشد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • ادعای یک روزنامه درباره درخواست تـازه آمریکا و پاسخ ایـران
  • رئیس سیا نگران روابط ایران و روسیه شد/ برنز به ایران اتهام زد
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد