Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به از سرگیری غنی‌سازی اورانیوم در تاسیسات فردو ادعاهای بی اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.

به گزارش ایسنا، برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در گفت‌وگو با روزنامه الشرق الاوسط در پاسخ به سوالی در رابطه با از سرگیری غنی سازی اورانیوم ایران در تاسیسات فردو و اقدامات احتمالی آمریکا در این زمینه گفت: کشورهای جهان باید مسئولیت این تنش هسته‌ای را برعهده ایران بگذارند به خصوص اینکه این اتفاق زمانی رخ داد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد ایران باید شفافیت کاملی در رابطه با برنامه‌های هسته ای خود ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مدعی شد: تمام دنیا سال گذشته فهمید که ایران آرشیو هسته ای بزرگی در قلب تهران دارد، اسرائیل در یک عملیات اطلاعاتی به اندازه نیم تن مدارک و اسناد و ویدیو در رابطه با مواد هسته ای مخفی ایران پیدا کرد.

هوک مدعی شد که همه کشورهای دنیا باید نسبت به این مساله نگران باشند زیرا ایران بزرگ ترین حامی تروریسم است و بازی "موش و گربه" را با آژانس اتمی بازی می‌کند.
این مقام آمریکایی با متهم کردن ایران به نقض برجام گفت: همه کشورها باید با ایران مقابله کنند و اجازه ندهند که این کشور به سلاح هسته‌ای دست یابد، زیرا دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تمام خاورمیانه را تغییر خواهد داد.

وی با بیان این که زمان آن رسیده است که جامعه بین‌المللی ایران را به دلیل آن‌چه برنامه هسته‌ای، موشکی، حمایت از تروریسم و حمایت تسلیحاتی از نمایندگانش در خاورمیانه می‌خواند، تحریم کند، ادعا کرد که ایران پس از توافق هسته‌ای خطرناک‌تر شد و کشورهای امضا کننده برجام باید به این مساله پی ببرند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اظهارات مکرون در رابطه با گام چهارم ایران در کاهش تعهدات برجامی و درخواست افزایش فشار بر ایران می‌تواند منجر به پایان برجام شود گفت: ما از برجام خارج شدیم و همه کشورها این اختیار را دارند که از آن خارج شوند. به نظر من فرانسه، انگلیس و آلمان برای حفظ امنیت ملی خود و امنیت جهان باید تصمیماتی اتخاذ کنند. این سه کشور از ایران خواستند که یک توافق جدیدی را قبول کند که برنامه موشکی را نیز شامل می‌شود. من در طول سال گذشته بارها هشدار دادم که برنامه موشکی ایران خطر جنگ در خاورمیانه را افزایش می‌دهد.

برایان هوک با متهم کردن ایران به حمله موشکی به عربستان در 14 سپتامبر ایران را دلیل اصلی بی‌ثباتی در منطقه خواند.

وی با بیان این که خروج ما از برجام تصمیم درستی بود و به ما امتیاز ایجاد فشار بر ایران را داد، مدعی شد: اکنون نظام ایران ضعیف‌تر شده است اما ما نیازمند پیوستن کشورهای دیگر به آمریکا برای مجازات ایران هستیم.

رئیس گروه اقدام علیه ایران گفت: بهترین راه ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای فعالیت در خارج از چارچوب توافق هسته ای است؛ ما طی یک سال و نیم توانستیم به تنهایی تحریم‌هایی بسیار قوی‌تر از تحریم‌های چندجانبه علیه ایران وضع کنیم.

وی در ادامه گفت که یکی از بزرگ ترین اشکالات برجام بند مربوط به رفع ممنوعیت خرید سلاح بعد از گذشت پنج سال از توافق است زیرا ما اکنون تنها کم تر از یک سال زمان داریم و بعد از آن ایران نه تنها می تواند سلاح سنتی بخرد بلکه می تواند آن را بفروشد.
برایان هوک در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود در رابطه با پیشنهاد حسن روحانی به کشورهای منطقه مبنی بر ایجاد صلح و تاکید محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان بر این مساله مدعی شد: جواد ظریف، وزیر خارجه ایران تاریخ درازی در بازی نقش آتش افروز ومامور آتش نشانی همزمان دارد؛ ایران به مدت چند دهه درگیری های زیادی در منطقه ایجاد کرد و اکنون تلاش می کند که با چهره ایجاد کننده صلح ظاهر شود.

وی ابتکار پیشنهادی ایران را امری مضحک خواند و مدعی شد: هیچ کس این مساله را جدی نخواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، این ادعاها درحالی مطرح می‌شود که دلیل اصلی کاهش تعهدات برجامی ایران خروج ترامپ از برجام و تشدید تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است.

سازمان انرژی اتمی ایران اخیرا در بیانیه‌ای اعلام کرد: با ابلاغ ریاست محترم جمهوری و رئیس شورای عالی امنیت ملی مبنی‌بر آغاز فعالیت مجدد سایت فردو جهت غنی‌سازی اورانیوم، پس از انتقال مخزن حاوی دو هزار کیلوگرم uf6 از سایت شهید احمدی روشن (نطنز) به سایت شهید علی‌محمدی (فردو) و اتصال مخزن به خطوط خوراک‌دهی و انجام موفقیت‌آمیز کلیه عملیات فنی مرتبط شامل خلأسازی نهایی، کنترل ماشین‌های سانتریفیوژ و شیرها و چک نمودن سیستم‌های کنترل و اتوماسیون و راه‌اندازی بخش‌های جمع‌آوری و اتمام عملیات پسیواسیون، پس از دقایق اولیه روز پنج‌شنبه عملیات گازدهی زنجیره‌ها و ماشین‌های سانتریفیوژ و تولید و جمع‌آوری اورانیوم غنی‌شده در سایت فردو آغاز گردید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: هوک فردو آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۳۱۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد

نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در هتل عباسی در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، انجمن هسته‌ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس هسته‌ای در سطح ملی، شرایط را برای برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای مهیا دانست و در این چارچوب کنفرانس مذکور برتامه ریزی شد. حدود ۵۸۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که با داوری‌های دقیق توسط اساتید بیش از ۵۰ دانشگاه کشور، ‌این آثار بررسی شدند. حدود ۴۲۰ مقاله پذیرفته شده که به‌صورت شفاهی و پوستر ارایه می‌شوند.

همچنین ۵۰ دانشمند از  پنج قاره جهان میهمان نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستند و بیش از ۸۰ سخنران از دانشگاه‌ها، بخش های مختلف صنعت ‌هسته‌ای ایران و نیز خارج از کشور در ۱۶ میزگرد علمی و پنل‌های تخصصی سخنرانی می‌کنند. سطح استقبال سایر کشورها از این کنفرانس بسیار خوب بوده به‌طوری‌که بیش از ۵۰ نفر از سخنرانان را افراد خارجی تشکیل می‌دهند.

همچنین در حاشیه این کنفرانس نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای ایران برگزار می‌شود.

چرخه سوخت، کاربرد پرتوها، تغییرات اقلیمی به عنوان موضوعی جدید و حکمرانی هسته‌ای از دیگر محورهای این کنفرانس هستند که درباره آنها بحث خواهد شد.

برگزار کننده این کنفرانس بر این نظر است که، این کنفرانس بستر مناسبی را برای حضور صنعت هسته‌ای و دانشجویان حوزه هسته‌ای فراهم می کند و تلاش شده است تا دانشجویان دانشگاه‌ها، اساتید صنعت هسته‌ای و نیز علاقه‌مندان با آخرین پژوهش‌های هسته‌ای ایران آشنا شوند.

شایان ذکر است، در این کنفرانس علاوه بر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کارشناسانی از  آژانس حضور دارند. یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از رخدادهای بین‌المللی برای توسعه علوم هسته‌ای است، بنابراین آژانس از برگزاری این رویداد استقبال گسترده‌ای داشت و حضور رافائل گروسی در این مراسم مهر تاییدی بر حمایت آژانس از رخدادهای علمی بین‌المللی است.

گفتنی است این کنفرانس از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت‌ماه و با محوریت کاربرد پرتوها، راکتورهای هسته‌ای، فیزیک هسته‌ای و شتاب‌دهنده‌های ذرات، اندازه‌گیری تشعشعات، انرژی همجوشی و پلاسما، چرخه سوخت هسته‌ای ایزوتوپ‌های پایدار و رادیو اکتیو، ایمنی و امنیت هسته‌ای، کشاورزی هسته‌ای، فناوری کوانتومی، آموزش هسته‌ای، حکمرانی هسته‌ای و تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته‌ای در اصفهان برگزار می‌شود.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازی اتمی بن‌سلمان/ بازگشت ایران و عربستان به عصر تنش؟
  • ترمیم رابطه؟!
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • عیارسنجی سفر گروسی
  • مناظره آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها درباره بمب اتم ایرانی
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • کمالوندی: ما به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم
  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز به کار کرد